Meny
 

Alt du trenger til Halloween!

halloween arkaden

På Arkaden finner du alt du trenger - enten det er kostyme, dekorasjoner, godteri eller sminke. Og alt kan du sikre deg til en rimelig penge.

– Du trenger absolutt ikke å tømme lommeboken for å lage en god fest, sier Cia Paulseth, butikksjef på Upstairs ved Arkaden.

 

Hun råder deg til å oppsøke butikker som kan by på gode tilbud og kreative løsninger.

 

– Vi har alt fra edderkopper, spindelvev, flyvende skjeletter, kubbelys og stilige lykter. Vi har også det du trenger hvis du vil lage din egen dekor. Med ståltråd kan du vekke en søppelsekk til live og skape et flyvende spøkelse, forteller hun.

HALLOWEEN: Vi har vært innom butikkene på Arkaden og funnet det du trenger av kostyme, dekorasjon og godteri. Kubbelys kr 23, stearinlys kr 5, lysende skjeletter kr 28, lykt kr 117, servietter kr 23, edderkopper kr 44, spindelvev kr 20. Alt fra Upstairs.

 

 

 Et absolutt must på Halloween – gresskar

I tillegg må du naturligvis ha et gresskar. Gresskar er selve symbolet på Halloween, og det er ikke så vanskelig å skjære ut skumle skulpturer til inngangspartiet.

 

– Vi har skarpe tenner i plast du kan feste på for å gjøre gresskaret enda skumlere. Å lage gresskar er en morsom aktivitet for hele familien, sier Paulseth.

 

For å sette stemningen kombinerer du gresskar og annen dekorasjon med spindelvev og svak belysning. Bruk levende lys eller elektroniske. For å skremme de besøkende litt plasserer du edderkopper, kakerlakker og gresshopper og maur der de minst venter det.

 

–  Slim og blod er effektivt for å sende et grøss nedover ryggen. Dette kan du lage selv.

 

Til slutt minner Paulseth om at du må huske en stilig bøtte ungene kan ha med seg på godterijakt. Jakten blir ikke det samme med en kjedelig handlepose.

   

  SKJELETT: Det trenger ikke å være kostbart å finne dekorasjon til Halloween. Her ser du utvalget hos Upstairs på Arkaden. Hengende skjelett kr 28, godteribøtter kr 9, spøkelser mini kr 40, edderkopper kr 44, konfetti kr 20.

 

Kule kostymer uten å blakke deg

Når det kommer til kostymer finnes det uendelig med muligheter, og heller ikke her trenger det å gå hard utover lommeboken. Paulseth forteller at du kommer langt med ansiktsmaling, en heksehatt eller dopapir og spindelvev.

 

– Surr deg inn i dopapir og spindelvev. Med hvit maling i ansiktet er du en mumie ingen vil tulle med, forteller hun.

 

Har du lyst til å ta kostymene ett hakk lenger, finner du et stort utvalg av morsomme kostymer hos Neo Tokyo i andre etasje på Arkaden.

 

– En ting som aldri slår feil er onepiece av Pikachu. Det har ikke noe å si om du er voksen eller barn. Søt, morsom eller freaky blir du uansett, sier assisterende butikksjef ved Neo Tokyo, Thomas Eriksen.

  

 HALLOWEEN-KOSTYME: På Neo Tokyo finner du et bredt utvalg av kostymer, eller onepiece. De er komfortable å ha på og ganske så underholdene. Enhjøring kr 599, Cookie Monster kr 749, Minion kr 749.

 

Alternativt kan du kle deg ut som en rosa enhjørning eller en alpakka. Dette er andre nyheter hos Neo Tokyo som har blitt svært populære. Også dette er en onepiece, så du er i tillegg sikret en svært komfortabel kveld.

 

– Disse er kjent som Kigurumi i Japan, som enkelt oversatt betyr kosedrakt. Sammen med litt ansiktsmaling, blod og glowsticks har du det komplette antrekket, sier Eriksen.

 

I den spennende butikken finner du også masse spennende godteri og drikkevarer fra Japan. En av de mest populære godteriene er kalt «Pocky» og kommer i egne varianter for Halloween akkurat nå.

 

  

 HALLOWEEN-GODTERI: På Neo Tokyo finner du også et bredt utvalg av spennende godteri, og spesielt fra Japan.

Sminken som gjør deg til den kuleste på Halloween-festen

Hos Inglot på Arkaden finner du den kuleste sminken til Halloween. Jenni Zahnempar som er makeupartist og butikkmedarbeider, forteller at du kan få alt du trenger for en rimelig penge på Inglot.

 

– Gel eyeliner er det perfekte valget til Halloween. Den er vannfast, sitter garantert hele kvelden og finnes i 20 forskjellige farger. Bruk for eksempel en sort og hvit eyeliner for å sminke deg som en hodeskalle. Kombiner med noen stilige løsvipper for en komplett look, sier hun.

 

Gel eyelineren fungerer bra som en base til ansiktet. Deretter kan du bruke rouge eller øyenskygge for å pynte opp og legge til mer farge.

 

 

 SMINKE: Du trenger ikke så mye for å få til en stilig look til Halloween. På Inglot finner du gel eyeliner - som er perfekt til base (kr 160), paletter med blush eller øyenskygge (kr 65) for å tilføre farge og stilige løsvipper (kr 120).

 

– Øyenskygge kan du gjerne bruke til ansiktet også, ikke bare øynene. Jeg legger alltid gel eyeliner først og øyenskygge for farge.

 

På Inglot kan du selv lage en palett med farger på øyenskygge eller blush slik at du får akkurat det du trenger. Palettene variere fra én til 40 nyanser, så det er mange muligheter.

 

– Kom gjerne innom for tips og råd. Vi kan hjelpe deg med alt du trenger, sier Zahnempar

  

 

HALLOWEEN: Endelig er allehelgensdag her. Sørg for at du har et skummelt gresskar ved inngangsdøren og rikelig med godteri du kan dele ut til barna. Lysende gresskar kr 60, fat kr 15, godteriose kr 25, alt fra TGR.

Gode tips til Halloween-dekorasjon og godteri

På Flying Tiger Copenhagen - eller TGR, finner du også masse dekorasjon, godteri og kostymer til årets Halloween, til glede for store og små.

 

– Vi har flere varianter parykker, partybriller og sett med djevelkostymer til barn. I tillegg har vi forkle dekket med kunstig blod, falskt blod til tekstiler, en oppblåsbar Halloween-drakt og mye annet til lave priser, sier Hanna Sandgren, daglig leder på Flying Tiger.

 

Ifølge Sandgren så er det fem ting som er et must på Halloween – godteri, gresskar, kostyme, hodeskalle/skjelett og spindelvev. Det viktigste er likevel at du gjør noe.

 

– Barna ringer helst på døren når hjemmet er pyntet, så dekorer inngangen med spindelvev, lykter av gresskar, ballonger, gravsteiner, rislamper og lignende. Det gir en fin velkomst på Halloween, sier hun.

 

– Vi har også et utvalg av Halloween-godteri som er morsom og «ekkelt», som kjærlighet på pinne med spindelvev-motiv, myke godteriblandinger med tenner, marshmallow i ulike former og sjokolade-gresskar, forteller Sandgren.

 

 

 

VELKOMMEN: Kom innom Arkaden for en hyggelig handel før Halloween. Her finner du garantert alt du trenger. RIP-skilt kr 25, skjelett kr 120, rose med øye kr 15, små gresskar kr 20, kjede med øyne kr 10, slør kr 30, narreøks kr 15, alt fra TGR.