Meny
 

Stockfleths har åpnet kaffebar på Arkaden

– Her kan du sitte i vinduet med en nydelig kaffe og byens kanskje beste kanelsnurr, forteller Marie Mossige Grythe, markedssjef i Stockfleths.

Hva er vel bedre i en travel hverdag eller shoppingrunde, enn et pust i bakken og en god kopp kaffe og noe å spise på? For det er som de sier; Kaffe kurerer gruff. Endelig har Stockfleths åpnet en koselig kaffebar på Arkaden.

 

 

– Stockfleths er en lokal kaffebarkjede som fokuserer på kvalitetskaffe og god smak, med lang historie og baristaer med yrkesstolthet, sier Marie Mossige Grythe, markedssjef i Stockfleths.

 

– Interiøret her er inspirert av bygningen som den ligger i, som er fra 80-tallet. Arkaden er et senter for den unge og urbane, noe vi som kaffebar også har tilpasset oss i interiøret. På denne kaffebaren kan du sitte i vinduet med en nydelig kaffe og byens kanskje beste kanelsnurr, og observere folk i Oslos travleste knutepunkt.

STOCKFLETHS: Nye Stockfleths på Arkaden har lyse og luftige lokaler, og flere vindusplasser der du kan sette deg ned og nyte en smakfull kopp kaffe. Foto: Tone Ruud Engen

FROKOST? På kaffebaren finner du et bredt utvalg av bakevarer, wraps, energibarer og veganske produkter. Og rekker du sjeldent frokost på morningen, kan du plukke med deg en boks med harvegryn med deilig topping. Foto: Tone Ruud Engen

Bakevarer og veganske produkter

Hos Stockfleths kan du velge mellom nydelig bakst, wraps, sandwicher, energibarer, chiapudding og grøt over natten, i tillegg til veganske produkter. Her får du selvfølgelig både svart kaffe, te, cappuccino, caffe latte og mer til.

 

Hva mener de selv er den hotteste kaffetrenden for tiden?

– Vi liker godt svart kaffe, fordi det er så mange forskjellige smaker i kaffe. Når kaffebønnene brennes lyst, kan du smake den gode kvaliteten på kaffebønnene og opprinnelse, sier Mossige Grythe.

 

Hvilke forventinger har dere til den nye kafeen deres?

– Vi er veldig spente og gleder oss veldig. Avdelingen har flere og lysere farger enn det vi tradisjonelt har i våre kaffebarer, så vi er spent på hva kundene synes. Vi selv er veldig fornøyde, og tror at kundene vil elske kaffebaren fra første sekund. Det er få, men behagelige og gode sitteplasser, og vi tror at kaffebaren kan bli en slags oase for folk på farten som trenger en liten pust i bakken.

STOCKFLETHS: Den nye kaffebaren finner du rett innenfor døren ved inngangen retning Scandic Hotell Oslo City. Foto: Tone Ruud Engen

KAFFEBAR: Stockfleths har innredet den nye kaffebaren med lyse og friske farger som appellerer. Foto: Marie Mossige Grythe

En av byens første kaffebarer

Mossige Grythe forteller at Stockfleths ble opprettet i 1895 som en spesialforretning, som så ble omgjort til kaffebar tidlig på 2000-tallet, selv om den første espressomaskinen kom til en av avdelingene så tidlig som på 1970-tallet.

 

– Det er usikkert om vi var den aller første kaffebaren i Oslo, men Stockfleths har definitivt vært med på å sette nordisk brenneprofil på kaffekartet, og har nok vært en pionér i det norske kaffemiljøet.

 

KOM INNOM: Butikksjef på Stockfleths, Maria Valente Oksvold, og assisterende avdelingsleder, Sindre Kristoffer Hansrud, ønsker deg hjertelig velkommen til den nye kaffebaren på Arkaden. Foto: Tone Ruud Engen

 

BAKEVARER: På Stockfleths kan du nyte ferske bakevarer gjennom hele dagen, og de har også et bredt utvalg av veganske produkter. FOTO: Marie Mossige Grythe

BARISTA: Baristaene ved Stockfleths disker gjerne opp en smakfull kopp kaffe til deg, enten du vil ha den sorte varianten, espresso, americano, cappuccino, caffe latte eller iskaffe. Foto: Tone Ruud Engen

Slik lager du Stockfleths diggeste iskaffe på 1-2-3

Hvis du ønsker deg en smakfull kaffedrikk som kjøler deg ned i varmen, kan Mossige Grythe fortelle at de har en fantastisk iskaffe som du også kan lage hjemme.

 

– Dobbel espresso med tonic er skikkelig godt og lett å lage, forteller hun.

 

Slik lager du den:

  1. Lag en dobbel espresso.
  2. Ta litt sukker (omtrent 10 gram, aller helst sukkerlake) og vend det med espresso og isbiter i en shaker.
  3. Hell over i et glass som toppes med tonic.

 

Voilà!

ESPRESSO TONIC: Alt du trenger er en dobbel espresso, litt sukker, isbiter og tonic. FOTO: Anders Husa

ISKAFFE: Hva smaker vel bedre på varme sommerdager? Prøv oppskriften på den forfriskende iskaffen til Stockfleths. Enkelt og utrolig godt. Foto: Anders Husa